©2019 by Inkognito AS

Search
  • john7705

Tarte tatin: (Klassisk fransk eplekake)


8 medium epler, skrell og fjern kjernehus del deretter i 4 eller 5 biter.

150 gram sukker

1 pakke butterdeig.


Fremgangsmåte:

  • Rull ut butterdeigen i en sirkel slik at den dekker stekepannen du skal bruke. Det er viktig at hele steke panne kan gå inni ovnen.(unngå og bruke stekepanne med plastikkhandtak)

  • Smelt sukkeret i pannen til det blir lys karamell

  • Legg eplebitene tett oppi pannen så du dekker hele bunnen.

  • Deretter legger du butterdeigen over eplene, og bretter litt inn på kanten slik at man får en liten forhøyet kant rundt.

  • Stekes i ovnen på 200 grader til butterdeigen er gyllen.( ca.15 minutter)

  • Ta ut kaken og la den avkjøle seg på en rist i 30 minutter slik at den blir litt fastere.

  • Snu/hvelv deretter kaken over på et fat slik at eplene kommer opp.


Italiensk marengs:

1 dl vann

250 gram eggehvite

500 gramsukker


  • Kok sukker og vann til 116 grader

  • Pisk eggehviten til de er nesten stive

  • Tilsett sukkerlaken i en tynn stråle (det er lurt å piske litt rolig i starten før så å

  • øke hastigheten.)

  • Pisk marengsen helt til den blir kald.

  • Marengsen er nå klar til bruk.