©2019 by Inkognito AS

Search
  • geiry8

Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

Updated: Jan 7
INGREDIENSER


4 PORSJONER


800 g reinsdyrfilet

1 ts salt

½ ts pepper

2 ss smør til steking

400 g frisk sjampinjong

12 stk sjalottløk

2 ss smør til steking

½ ts salt

¼ ts pepper

4 stk persillerot

200 g aspargesbønner

1 ss smør til steking

Portvinssaus:

3 stk sjalottløk

1 ts smør

1 ts brunt sukker

2 dl portvin

1 l reinsdyrkraft eller viltkraft

1½ ss maisenna

1½ ss vann

½ ts salt

¼ ts pepper

2 ss smør


SLIK GJØR DU


Hakk løk og stek den gyllen i en gryte med smør. Ha i brunt sukker og la det karamellisere seg. Hell på portvin og kok uten lokk til halve væskemengden er igjen. Tilsett reinsdyrkraft og kok inn til omtrent halvparten.

Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.


Rør ut maizena i vann og hell i sausen under omrøring. Smak til med salt og pepper. Skjær kaldt smør i terninger og pisk smøret inn (montèr) rett før servering. Tilsett litt ekstra portvin etter monteringen for mere smak.

Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a


Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfiletene. Krydre med salt og pepper. Brun filetene på begge sider i en varm stekepanne med smør.

Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b


Legg filetene i en ildfast form og stikk inn et steketermometer. Sett formen i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Ved kjernetemperatur på 60 °C er fileten medium stekt, og ved 65-70 °C er den medium pluss. La fileten hvile i 5 minutter før du skjærer i den.


Rens løk og kutt sopp i båter. Stek sopp og løk raskt i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper. Legg det i en ildfast form og sett formen i ovn i 10-15 minutter.


Kok aspargesbønner knapt møre i lettsaltet vann, ca. 2 minutter. Avkjøl i iskaldt vann, da avslutter du kokeprosessen raskt og bevarer den fine grønnfargen.


Skrell og del persillerot i fire på langs. Stek persillerot og aspargesbønner i varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper.


Skjær fileten i fine skiver og anrett med grønnsaker og portvinssaus. Kokte mandelpoteter er ypperlig tilbehør til denne retten.

35 views