©2019 by Inkognito AS

Search
  • john7705

Moules frites

1 kg blåskjell

3 sjalottløk

1 kinahvitløk

1 stilk rosmarin

2 ss smør

4 dl hvitvin

bladpersille


Rens blåskjell.

Finhakk løken og fres den sammen med rosmarin til løken blir gylne.

Tilsett blåskjellene og hvitvin og kok dette under lokk

Rist litt i kjelen under koking slik at alle blåskjellene blir dampet

Alt er ferdig når skjellene har åpnet seg.

Dryss over finhakket bladpersille.



Serveres med pommes frites og aioli.


Aioli


2 eggeplommer

1 ss dijonsennep

1 ss sitronsaft

5 dl solsikkeolje

1 kinahvitløk

Salt

Pepper


Ta eggeplommer, hvitløk, sennep og sitronsaften i en bolle og kjør dette sammen.

Spe med solsikkeoljen i en tynn stråle litt og litt til du ser at aiolien tykkner.

Man kan regulere konsistensen på aiolien med litt vann hvis den blir for tykk.

Smak til med litt salt og pepper.