Multer kan fryses og lagres i flere år.

Multer

Det er ikke gull alt som glimrer. Kanskje det rett og slett bare er multer. 

Magnus Sjøberg kokk/stylist   Baard Næss fotograf

Oppskriftene er hentet fra boka Høstetid

Multe- og kardemomme brûlée

4 porsjoner / 60 minutter

Ingredienser:

 

3 dl melk
2 dl fløte 
80 g sukker
1/2 ts malt kardemomme
5 eggeplommer
2 dl ferske multer
4 ss brunt sukker


 

Tips:
 

Is, sorbet, appelsinfileter eller pisket kremfløte smaker godt til

Ha melk, fløte, sukker og kardemomme i en kjele og kok opp.

 

Avkjøl litt.

 

Pisk sammen eggeplommene i en bolle, og tilsett den lune melke-blandingen litt etter litt. Pisk hele tiden.


Fordel noen multer i fire porsjonsformer, og hell crème brûlée-røren over.
Stek formene midt i ovn ved 100 °C i ca. 40 minutter, eller til de er stive.

 

Avkjøl til servering.

 

Ved servering drysses råsukker over formene i et tynt lag, og smeltes sprøtt med en skibrenner, eller under grillelementet i ovnen.Server brûleene med noen friske multer.

Forbered gjerne bruleene dagen før de skal serveres.

Sprudlende multer

2 porsjoner / 5 minutter

Ingredienser:

1 dl multer
2 ts sukker
4 dl sprudlevin: cava, 
proscecco eller sjampis

Passér bærene gjennom en sil.


Fordel multepuré og sukker i to glass, og ha over litt sprudlevin.


Rør godt sammen, og topp opp med mer sprudlevin.

 

Server!

Reinsdyr-carpaccio med multevinaigrette

4 porsjoner / 60 minutter

Ingredienser:

400 g reinsdyrkjøtt f.eks. flatbiff  
Salt og pepper
1 dl multer
3 ss eplesidereddik
1 dl mild rapsolje

 

Til servering:
 

Revet parmesan
Rødbetespirer eller annen salat

Skjær reinsdyrkjøttet i så tynne skiver som mulig.


Pakk eventuelt kjøttet i plastfolie og putt det i fryseren en stund så blir det enklere å skjære tynt.

Legg kjøttet utover på fire tallerkener, og krydre med salt og pepper.

 

Pisk sammen multer med eddik og olje, og fordel vinaigretten over kjøttet.

 

Dryss over revet parmesan og salatblader, og server.

© 2020 by Inkognito AS.