Vegetarisk Cæsarsalat

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Krutonger:
2 tykke loffskiver, i terninger
1 ss olivenolje

Dressing:
2 egg
4 ss parmesan, nyrevet
3 ss hvitvinseddik
2 ts Worcestershiresaus, vegetarisk
1 ss gressløk, finklippet (kan sløyfes)
Havsalt og pepper, nykvernet
2 dl olivenolje

1 romanosalat, ytterbladene fjernet eller 2 små salathjerter (innerste lyse blader av salathodet)
Parmesan, nyrevet til servering

SLIKT GJØR DU:

Lag krutonger ved å ha loffterninger i en bolle, drypp olivenolje over og vend til terningene er godt dekket. Legg dem på en bakeplate og stek dem midt i ovn ved 190 °C til de er gylne og sprø rundt det hele, ca 10 min. Se til brødet med jevne mellomrom, så det ikke blir svidd. Avkjøl.
Dressing:
Ha egg i en kjele med kaldt vann og kok opp. La dem koke 5-6 min, hell av vannet og avkjøl under rennende kaldt vann. Skrell eggene når de er kalde, ha dem i en liten bolle og mos dem med en gaffel. Tilsett resten av dressingingrediensene, unntatt olje, og pisk grundig. Tilsett olje - litt om gangen - og pisk til en glatt dressing.
Riv salatblader i biter og ha dem i en stor bolle. Hell dressing over og bland salaten godt. Dryss på krutonger og parmesan, og servér.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.