Surf’n’turf kalvefilet og scampi

INGREDIENSER

Porsjoner

4

600 g kalvefilet
Salt og sort pepper
Olje til steking

12 scampi
4 trespyd
1 dl chilisaus, søt

4 persillerøtter
1/2 vaniljestang
1 dl crème fraîche

4 dl kalvekraft, innkokt (eller innkokt buljong)
1 ss sort pepper, nykvernet

Kok tagliatellepasta helt mør i lettsaltet vann. Sil av vannet og vend inn 4 ss grov sennep.

SLIK GJØR DU

Gni kalvefileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i en varm panne. Stek 8-10 min i ovn på 175 °C. La kjøttet hvile i 10 min før det serveres.
Rens scampi, fjern strengen. Lag fire spyd med 3 scampi på hver. Strø over salt og stek dem 1-2 min i olje. Vend dem i søt chilisaus.
Skrell persillerøtter og kutt dem i biter. Kok dem møre i vann med 1/2 vaniljestang. Sil av vannet. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og kjør frøene, røttene og crème fraîche til puré i mikser. Smak til med salt.
Varm opp kalvekraften. Tilsett sort pepper og smak til med salt.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram