Sjøtungerulader

INGREDIENSER

Porsjoner

4

800 g sjøtungefilet (evt annen flyndrefisk)
Salt og pepper
8–12 sateispyd
8–12 små gulrøtter
2 ss hakkede pistasienøtter
300 g spinat

Appelsinsaus:
2 eggeplommer
Saften fra 1/2 appelsin
200 g smør
1 ss tomatpuré

Noen urteblader til pynt

SLIKT GJØR DU:

Krydre filetene med salt og pepper, lag rulader og hold dem sammen med sateispyd. Stek ruladene 3–4 minutter på hver side. Skrell gulrøttene og kok dem møre i lettsaltet vann. Kutt den tykkeste enden helt plan, slik at gulrøttene kan stå av seg selv. Vend dem i pistasiehakk.
Rens og vask spinaten og damp bladene raskt i en panne med litt smør. Bladene skal bare falle sammen (noen sekunder holder).
Saus: Pisk eggeplommene i vannbad. Bland inn appelsinsaft og spe inn smøret. Tilsett tomatpuré og smak til med salt og pepper.
Sett gulrøttene stående ved servering og lag “palmekroner” av blader.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.