Sitrongrillet kalvebiff med morkelsjy og nykål

INGREDIENSER

Porsjoner

4

1 kalveytrefilet à 600 g
Salt og pepper
1 sitron i skiver
Stekesnor

600 g nypoteter
100 g friske morkler (evt tørkede)
2 dl rødvin
3 dl oksekraft

2 nykål i tykke strimler
12 asparges
1 pk sukkererter
1 klatt smør
4 ss kapers
1 dl H-melk
2 ss sitronskall, revet
Friske urter til pynt

SLIKT GJØR DU:

Krydre kalvekjøttet med salt og pepper. Grill på sterk varme i et par minutter mens du snur på kjøttet slik at det blir stekt på alle sider. Dekk så kjøttet med sitronskiver og surr stekesnor rundt. Legg tilbake på grillen og stek videre under lokk i ca 20 min på svak varme. La kjøttet hvile før du skjærer i det.
Kok potetene møre i saltet vann. Ha morkler og rødvin i en kjele og kok sammen til halvparten er igjen. Ha i kraften og kok til en saus. Smak til med salt og pepper (pisk evt inn en klatt smør).
Damp nykål, asparges og sukkererter møre i saltet vann sammen med en klatt smør. Sil fra væsken og vend inn kapers. Ha melk og sitronskall i en kjele og kok opp samtidig som du pisker opp melken til skum. Pynt med friske urter.

Grill evt potetene på grillen sammen med kjøttet. Servér gjerne med syltet rabarbra eller jordbær.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.