Rosastekt reinsdyr

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Salt og pepper
600 g reinsdyrfilet
Smør til steking

4 røde plommer
2 ss sukker
2 ss bringebæreddik
1 stjerneanis
1 kanelstang
2 dl rødvin.
2 dl viltkraft
1 ss smør
Salt

4 persillerøtter
2 ss smør
1 ss sukker
Salt og pepper
1 sitron

SLIKT GJØR DU:

Ha salt og pepper på kjøttet. Stek det helt brunt på alle sider i en panne med smør. Stek ferdig i ovn på 180 °C, 3-4 min. La kjøttet hvile i 10 min før det serveres.
Del plommer i to og fjern steinen. Lag noen snitt i skinnet på hver halvdel. Kok opp en kjele med sukker og eddik. Legg i plommene med skinnet ned til det løsner. Ha i stjerneanis og kanelstang, samt rødvin. Kok opp og la det småkoke til plommene er møre. Ta ut plommene og tilsett viltkraft. Rør inn smør og smak til med salt. Varm plommene i sausen ved servering.
Skrell persillerøtter og del i fire. Stek dem helt myke i smør. Ha i sukker mot slutten, slik at de blir glasert. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Servér med potetmos eller kokte poteter vendt i vårløk.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.