Røkt svinekam med aprikoskompott

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 gulrøtter
2 sjalottløk, i ringer
1 laurbærblad
1 svinekam, røkt og kokt

2 dl aprikoser
1/2 dl vann
2 ss sukker

3 dl sjysaus
1 ss smør
2 ss timian, hakket
Salt og pepper
4 ss nøtter, hakkede

Servér med kokte poteter, pommes frites eller stappe.

SLIKT GJØR DU:

Kok opp 1 ltr vann. Skrell gulrøtter og del i biter. Kok gulrøtter møre i vann sammen med løk og laurbærblad. Varm kjøttet i vannet.
Del aprikoser i biter og kok til en kompott med vann og sukker (ha gjerne litt vanilje i).
Kok opp sjysausen. Ha i smør og hakket timian. Smak til med salt og pepper. Del kjøttet i biter eller skiver og servér med gulrøtter, aprikoskompott og saus. Dryss over noen nøtter og pynt med timian.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram