Rødvinsgryte med sitronbakt pastinakk

INGREDIENSER

Porsjoner

4

2 gulrøtter
8 små sjalottløk
100 g knollselleri
2 ss olje
Ca 1 kg okseflatbiff eller høyrygg i biter (bruk gjerne elg eller annet vilt)
3 ss tomatpuré
4 hvitløkfedd
2 laurbær
1 kvist rosmarin
7 dl rødvin
Salt og pepper
1 ss oksefond, konsentrert
Maizenamel

4 små pastinakk
3 ss olje
1 sitron, skallet

Persille til pynt

Servér med kokte poteter eller potetstappe tilsmakt sennep. En liten grønn salat med tomat smaker godt til.

SLIKT GJØR DU:

Skrell gulrøtter, løk og selleri. Del gulrøtter og selleri i biter. Varm opp oljen i en kjele og brun kjøttbitene godt. Ha i tomatpuré, gulrøtter, hvitløk, selleri, løk og krydder. Surr i 2 minutter. Ha over rødvin og kok under lokk på svak varme i 1-1 1/2 time til kjøttet er mørt. Smak til med salt, pepper og oksefond, jevne med maizena. (Hvis du synes at gryten er for kraftig i smaken kan du ha i litt vann).
Skrell og del pastinakker på langs. Ha bitene i ildfast form sammen med olje og sitronskall. Stek i ovn på 200 °C i ca 20 min eller til de er møre. Smak til med salt og pepper.
Servér gryten med bakt pastinakk, pynt med persille.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram