Plomme av lam

INGREDIENSER

Porsjoner

4

600 g lammeplomme
Salt og pepper
Olje til steking

16 små gulrøtter
12 småløk

1 tomme ingefær, skrelt og finhakket
2 ss soyasaus
1 ss riseddik
2 ss honning
1 ts sennep, sterk

Frisk timian, oregano og rødløk til pynt

Servér med potetmos smakt til med vårløk og sennep.

SLIK GJØR DU

Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Brun det på alle sider i en panne med olje. Stek videre i ovn på 160 °C i 12-15 min. La kjøttet hvile i 20 min før det serveres.
Skrell gulrøtter og løk. Kok dem helt møre i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann om de ikke skal serveres straks.
Ha alle ingredienser til glasur i en kjele. Kok til sirupkonsistens. Vend lammekjøtt og grønnsaker i glasuren ved servering.
Pynt med friske urter og frisk rødløk.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram