Ovnsstekt kyllingbryst med sennep og rotgrønnsaker

INGREDIENSER

Porsjoner

4

10 økologiske poteter, gjerne mandel
3 økologiske gulrøtter
3 økologiske persillerøtter, pastinakker eller sellerirot
1/2 økologisk kålrot
8 hele hvitløkfedd
Økologisk olivenolje
Litt frisk økologisk timian
Salt og pepper
4 økologiske kyllingbryst
4 ss dijonsennep

En god saus, gjerne laget litt søt med eplejuice smaker godt til. Server gjerne med godt brød og en litt syrlig salat.

SLIK GJØR DU

Vask eller skrell poteter og rotgrønnsaker. Skjær opp alt i jevnstore biter og fordel utover i en ildfast form. Ha over hvitløk, olje, timian, salt og pepper, og vend godt sammen. Stek midt i ovn ved 175 °C i 15 minutter. Imens krydres kyllingen med salt, pepper og timian, og smøres godt inn med sennep.
Ta ut rotgrønnsakene fra ovnen og legg på kyllingen. Øk varmen i ovnen til 200 °C og sett formen litt høyere i ovnen. Stek videre i 15 minutter. Server.
Magnus kommentar:
Dette er en lettvint middag som ordner seg selv i ovnen. Varier grønnsaker, løk og sopp i retten. Kyllingbrystene kan fylles med mozzarella og surres med spekeskinke, hvis man ikke er så glad i sennep.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram