Lammecarrè med ratatouille balsamicosirup

INGREDIENSER

Porsjoner

2

1 stk. lammecarrè
½ stk. Rød paprika
½ stk. Grønn squash
½ stk. Rød løk
1 stk. Fedd hvitløk finhakket
70 g Tomatpurè
200 g Hakkede tomater
1 ss. Oregano
½ ss. Tørket rosmarin
1 stk. Laurbærblad
10 Blader frisk basilikum
Salt og pepper
Solsikkeolje
2 dl Balsamicoeddik
2 dl Sukker
½ dl Portvin

SLIKT GJØR DU:

Lammecarrè Start med å kryddere lammecarrèn med salt og pepper. Stek hele lammecarrèn i en stekepanne med solsikkeolje til den får en lysbrun skorpe.

Sett stekeovnen på 180°C og stek lammecarrèn i ca.7 min. Deretter sette ned temp. til 80°C og la lammecarrèn stå der i ca. 20 min.

Ratatouille:
Kutt paprika, squash og rødløk i biter (1x1 cm) Ta litt solsikkeolje i en kjele og tilsett tomatpurè og fres dette i 2 min. Tilsett grønnsakene, hvitløk, oregano, rosmarin, laurbærblad og hakkede tomater La dette stå og koke i 5- 10 min. Slå av platen og tilsett basilikum. Smak til med salt og pepper Balsamicosirup 2 dl balsamicoeddik 2 dl sukker ½ dl portvin Tøm alt i en kjele og la dette koke til det blir sirup.

Tips: Lurt og gjøre dette i god tid før gjesten kommer, det blir litt eddik lukt.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.