Kalvefilet med posjert egg

INGREDIENSER

Porsjoner

4

600 g indrefilet av kalv
Salt og pepper
Olje og smør til steking

2 ltr vann
2 ss eddik
1 ss salt
4 egg

50 g pastastrimler
Olje til steking

8 grønne asparges

1 rødløk, finhakket
1 sitron
2 ss olivenolje
1 ss dill, finhakket
Salt og pepper

SLIKT GJØR DU:

Strø salt og pepper på kjøttet. Brun alle sider i en panne med olje og smør. Stek 6-8 min i ovn på 175 °C. La kjøttet hvile minst 10 min før det serveres.
Kok opp vann i en høy og smal kjele. Tilsett eddik og salt. Knekk eggene over i små skåler. Visp rundt i vannet, slik at det danner seg en virvel i midten. Legg i et egg av gangen, midt i virvelen. Pass på at det ikke koker. La eggene posjere i 3-4 min. Ta opp med en hullsleiv.
Kok pasta mør i lettsaltet vann. Avkjøl og legg på et kjøkkenpapir, slik at det blir tørt. Stek sprøtt i en panne med olje.
Kok asparges mør i lettsaltet vann.
Bland rødløk med saften av 1 sitron, olivenolje og dill. Smak til med salt og pepper.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.