Helstekt rype med pastinakkpuré og trøffelsjy

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 ryper
Salt og pepper
2 ss olje
1 dl rødvin
3 dl oksekraft

2 ts trøffel i skiver
2 ss smør

600 g pastinakk, skrelt, biter
1 dl crème fraîche

400 g små grønnsaker, f.eks. gulrotkuler, squashbiter, småløk
4 bakepoteter
2 dl olje

SLIKT GJØR DU:

Gni inn ryper med salt og pepper og brun i stekepanne i olje. Hell over rødvin og kraft. Sett rypene i ovnsform med kraften rundt. Stek i ovn på 180 °C i ca 15 min. La hvile 10 min på lun plass før servering.
Sil kraften over i en kjele og smak til med salt, pepper og trøffel, pisk inn smøret.
Kok pastinakk i saltet vann. Sil fra vannet og miks pastinakken med crème fraîche til en jevn puré. Smak til med salt og pepper.
Kok grønnsaker møre i saltet vann. Kutt poteter i strimler og fritér i olje på 180 °C til de er sprø, salte.

Fyll gjerne rypene med eple, svisker og friske urter.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.