Fassoulada - gresk bønnesuppe

INGREDIENSER

Porsjoner

4

250 g hvite bønner, bløtlagt over natten
1 løk, i tynne skiver
2 stilker stangselleri, i tynne skiver
2 gulrøtter, i tynne skiver
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré
3 hvitløkfedd, finhakkede
1 ss timian, finhakket
2 dl virgin olivenolje

3 ss bladpersille, hakket
Salt og pepper

Serveres med godt brød, oliven og eventuelt en enkel salat.

SLIK GJØR DU

Hell bønnene i kjele og dekk dem med vann. Kok opp og la dem koke i 5 min. Hell av vannet. Hell på 0,8 liter vann og kok opp. Ha i alle de andre ingrediensene bortsett fra bladpersillen.
Kok under lokk til bønnene er møre, ca 60 min. Rør inn bladpersillen og smak til med salt og pepper.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram