Eddikmarinerte makrellbiter

INGREDIENSER

Porsjoner

2

2 makrellfileter à 100-150 g
225 g salt

Marinade:
230 ml riseddik
2 ss mirin
3 ss sukker
2 ts salt

Servering:
4 ss soyasaus
2 ss ingefær, revet

8 skiver lotusrot i eddik

SLIK GJØR DU

Legg makrellfiletene i en grunn bolle og dekk med salt. Legg så den saltede makrellen på en bambussil eller på kjøkkenpapir, og sett til side i minst 30 min - helst 1 time. Saften skal trekke ut og renne av. Skyll filetene under rennende, kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir.
Marinade:
Bland alle ingrediensene i en lav bolle, som er stor nok til å legge fiskene i. La fiskene ligge til marinering i 1-2 timer, til kjøttet har blitt hvitt.
Ta filetene ut av marinaden, tørk med kjøkkenpapir. Ta forsiktig av det trådaktige ytre skinnet på makrellen. (Det er viktig å fjerne det ytre skinnet, siden det inneholder parasittbakterier).
Servering:
Lag tynne skiver og servér som sashimi med soyasaus, revet ingefær og lotusrot.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram