Crepes

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Røre:
1 1/2 dl jasminris
2 ss ris, kokt
1/2 ts salt
1/2 ts gurkemeie
4 ss kokosmelk
2 dl vann
1 vårløk, finsnittet

Fyll:
100 g svinekjøtt i strimler
200 g scampi, renset
1 neve sopp
1 sjalottløk i tynne skiver
3 dl bønnespirer

Nøytral olje til steking
1 agurk i strimler
Salat og urter til servering
2 dl god dippsaus

SLIKT GJØR DU:

Legg den rå jasminrisen i en bolle og dekk med vann. La trekke i 4 timer. Sil risen og ha den i en blender sammen med kokt ris, salt, gurkemeie, kokosmelk og vann. Kjør i 3 min til en jevn røre. Sil røren over i en bolle og tilsett vårløken. La trekke i 1 time. Røren skal bli tykk som kremfløte.
Bland fyllet i 8 porsjoner, da blir det lett å porsjonere når man steker crepesene.
Varm opp olje i en stekepanne og ha i fyllet. Stek i et par min og hell over litt risrøre. Stek til crepsene er sprø og ha på bønnespirer. Brett over crepesene og legg på en tallerken. Servér med agurk, salat, urter og dippsaus.

Bruk evt kun scampi i fyllet. Crepesen kan lages både store og små, du velger!

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.