Bakt skreirygg med søtpotet

INGREDIENSER

Porsjoner

4

600 g søtpotet, i båter
4 ss olivenolje
8 hvitløkfedd, hele
4 appelsinskall
Salt og pepper

4 biter skreirygg à ca 160 g
4 rosmarinkvister
4 skiver serranoskinke

12 store kalamataoliven
12 soltørkede tomater
1 dl redusert okse- el kalvesjy

Litt rucculablader el likn til pynt

Hvis du ikke finner skreirygg, går det like bra med torskeloins. Legg dem da sammen to og to, gjerne med persille mellom lagene.

SLIKT GJØR DU:

Legg ut søtpotetbåter i langpanne og ha over olje, hvitløkfedd, appelsinskall, salt og pepper. Stek i ovn på 180 °C i ca 35 min eller til båtene er møre.
Krydre fiskestykkene med salt og pepper og legg på en rismarinkvast, surr en skinkeskive rundt hvert fiskestykke og stek i ovn sammen med potetene de siste 15 min av steketiden.
Når alt er ferdig vendes oliven og soltørkede tomater sammen med potetene. Oljen som potetene ble bakt i ovnen med varmes opp med oksesjy og serveres til retten som saus.
Pynt med ruccula og servér.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram