Andebryst med plomme-/pasjonfruktsaus

INGREDIENSER

Porsjoner

2

10 små poteter
Havsalt

1 andebryst
Salt og pepper

1 dl sukker
1 dl rødvineddik
2 røde plommer, kuttet i firkanter
2 pasjonfrukt

2 ss sennep, grov
Frisk salat

Servér med en rotpuré ved siden av av. F eks persillerotpuré smakt til med litt smør og vaniljefrø.

SLIK GJØR DU

Legg poteter i en ildfast form. Dekk de helt med havsalt. Sett formen i ovn på 200 °C i 25-35 min.
Lag rutemønster i fettsiden på andebrystet. Gni det godt inn med salt og pepper. Legg brystet med fettet ned i en panne og sett på varm plate. Stek på middels varme til fettet er sprøtt og gyllent. Legg over i ildfast form og stek videre 5 min i ovn på 180 °C. La kjøttet hvile 10 min før det serveres.
Smelt sukker til karamell. Tilsett rødvineddik og kok til halvparten. Ha i plommer og frø fra pasjonsfrukt. Kok til sirupkonsistens. Rør inn 1 ss av andefett i sausen rett før servering. Smak til med litt salt.
Skrap vekk salt av potetene. Vend dem i sennep før de serveres. Pynt med frisk salat.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram