Andebryst med pære- og limepurè nøttesmør

INGREDIENSER

Porsjoner

2

1 andebryst
2 stk. pære
1 stk. lime
2 dl fløte
1 dl vann
Salt og pepper
2 stilker Rosmarin
100 g smør
50 g hasselnøtter grovhakkede

SLIKT GJØR DU:

Brun andebrystet i en stekepanne med smør. Tilsett salt og pepper og ha andebrystet i en form med litt smør og rosmarin.

Stek andebrystet i ovnen på 180°C i ca. 7 -10min. ta ut andebrystet og la det hvile i 10 min på benken.

Skrell pærene og kutt de i biter. Tilsett pærene og lime som er kuttet i 4 sammen med 1 dl fløte og 1 dl vann, kok pærene møre. Sil av vannet og ta ut lime. Kjør de kokte pærene med en stavmikser sammen med ca. 50 g smør og spe med resten av fløten til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Brun resten av smøret i en stekepanne og tilsett hasselnøttene. La dette stå på svak varme til du skal bruke det. Retten kan serveres med saltbakt potet.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram