And med rødkål og brun saus

INGREDIENSER

Porsjoner

4

2 andebryst
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss smør
6 hvitløk fedd
2 stilker frisk rosmarin
2 stilker timian

Rødkål:
750 g rødkål
2 epler
1 ts salt
3 dl andekraft
2 ts epleeddik
2 ts sukker
1 stjernanis
2 kanelstenger

Brun saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl andekraft
¼ ts salt
1 klype kvernet pepper
2 hvitløksfedd
1 kanelstang
2 stjerneanis
1 ts honning

SLIKT GJØR DU:

Snitt rutemønster i fettet på andebrystene. Bruk en skarp og spiss kniv og pass på at du ikke skjærer helt ned i kjøttet. Krydre med salt og pepper.

Legg andebrystene med skinnsiden ned i en varm stekepanne med smør og timian. Stek brystene i 2-3 min til skinnsiden er gyllen og sprø. Legg dem så i en ildfast form med skinnsiden opp og stikk inn et steketermometer. Ha fettet fra stekepannen over i den ildfaste formen sammen med hvitløk og rosmarin.

rødkål.
Snitt kål fint og skjært eplene i båter. Legg kål og epler lagvis sammen med salt, stjernanis og kanelstenger i en kjele. Tilsett andekraft og eddik. Kok opp og la det trekke i ca. 45 min. Rør godt innimellom og smak til med sukker mot slutten.

Stek hvitløken, stjerneanis, timian og kanelstang med honning i en varm gryte. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper.La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
Smak til med salt og kvernet pepper.

Bold Title

© 2020 by Inkognito AS.