Tricoloresalat med cherrytomater

INGREDIENSER

Porsjoner

4

1 ss olivenolje, extra virgin
To håndfuller cherrytomater

Basilikumdressing:
En håndfull basilikumblader
2 ss avokadoolje
Salt

Guacamole:
3 avokado, modne
2 ss avokadoolje
2 ss limesaft, frisk
1 rød chili, mild i tynne skiver (alt etter smak)
En håndfull koriander, grovhakket
2 vårløk, i tynne skiver

400 g maischips
600 g mozzarella, romtemperert i biter

SLIKT GJØR DU:

Varm en stor stekepanne over høy varme, til det begynner å ryke, tilsett så olivenolje og tomater, la stå i 30 sek. Rist på stekepannen og la stå i ytterligere 2 min, til tomatskinnet får farge og noen av tomatene sprekker. Ta pannen til side og avkjøl.
Basilikumdressing: Riv basilikumbladene og ha halve avokadooljen samt 2 klyper salt i et glass med lokk og rist. Sett glasset på et varmt sted, for eksempel i sollys i 10 min.
Guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinen og skallet. Beste måten å få ut kjøttet på er å bruke en stor dessertskje. Ha avokadoene i en bolle sammen med resten av ingrediensene og mos dem med en gaffel eller en potetmoser. Ha på krydder og bland godt.
Anrett guacamole på tallerken. Legg på maischips, tomater og mozzarella. Hell over dressingen.

TITLE

© 2020 by Inkognito AS.