Syltet rettich med grov sennep

INGREDIENSER

Porsjoner

4

25 cm rettich (japansk nepe), skrelt og oppskåret i 8 skiver, 2-3 cm tykke
1 ark konbu, tørket kelp, i postkortstørrelse

3 ss sennep, grov
1 ss mirin
1 ts soyasaus
1 ss hvit (miso) pasta

1 ss olivenolje, extra virgin
Mizunablader
2 ss sesamfrø, ristede

SLIKT GJØR DU:

Ha rettichskiver i en kasserolle. Dekk over med vann, og ha i tørket kelp. Kok opp på middels varme. Slå ned varmen når kokepunktet nås og la småkoke i 10 min til rettichen er nesten gjennomsiktig. Kjøl over natten.
Rett før servering, ta 2 ss av kokevannet over i en egen kjele og varm opp. Tilsett sennep, mirin og soyasaus før misopastaen røres inn. Når misopastaen har løst seg opp, reduser ved småkoking i 5 min. Slå av varmen.
Mens laken reduserer, varmes rettichen opp, og deles i 4 porsjoner. Ha en ss saus over hvert stykke, samt noen dråper olivenolje. Servér med mizunablader og sesamfrø.

TITLE

© 2020 by Inkognito AS.