Stekt sjøkreps med skinke- og paprikatårn

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 sjøkreps
Salt og pepper
Olje til steking

2 røde paprika
2 gule paprika

1 fennikel
2 ss olivenolje
1 lime
Salt

8 skiver spekeskinke
Olje til steking
Salvie, frisk

SLIKT GJØR DU:

Vri hodet av sjøkrepsen. Skrell halen. Kutt et snitt langs ryggen og fjern strengen. Strø over salt og pepper og stek krepsen med snittsiden ned i en varm panne med olje.
Kutt paprika i to. Fjern frø og innmat. Legg paprikaene med snittsiden ned i en ildfast form. Ha dem i ovn og stek på 250 °C til skinnet begynner å boble og bli brunt. Ta dem ut og dekk til formen med aluminiumsfolie. La dem stå i 20 min. Trekk av skinnet med en kniv.
Kutt fennikel i små biter. Ta vare på det grønne. Ha det i en kjele med olje og "kok" til fennikel er helt myk. Avkjøl og tilsett saft av lime og salt. Hakk opp det grønne fra fennikelen og ha i vinaigrette til slutt.
Stek spekeskinke til den er sprø i en panne med olje. Legg paprika og skinke lagvis i fire tårn med salvie immellom. Servér med sjøkreps og fennikelvinaigrette.

TITLE

© 2020 by Inkognito AS.