Scampitempura med mangoaioli

INGREDIENSER

Porsjoner

4

400 g rå scampi ferdig renset
1 kinahvitløk
1 dl solsikkeolje
1 ss maisennamel
3 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1 kype salt
1 liter solsikkeolje til fritering.

Mangoaioli
2 eggeplommer
1 ss dijonsennep
1 ss sitronsaft
½ mango finkuttet
5 dl solsikkeolje
1 kinahvitløk
Salt og Pepper

SLIKT GJØR DU:

1. Stek scampi med finkuttet hvitløk og solsikkeolje

2. Når scampien er ferdig stekt, trer man de inn på spyd

3. Bland maisennamel, hvetemel, bakepulver og salt og spe med vann til konsistensen blir som en pannekakerøre.

4. La røren stå og hvile i ca. 15 min.

5. Dypp scampi-spydene i tempurarøren.

6. Frityrstek så scampi-spydene i solsikkeolje på 170°C til de blir gylden.

Mangoaioli
1. Ta eggeplommer, hvitløk, sennep og sitronsaften i en bolle og kjør dette sammen.
2. Spe med solsikkeoljen i en tynn stråle litt og litt til du ser at aiolien tykkner.
3. Man kan regulere konsistensen på aiolien med litt vann hvis den blir for tykk.
4. Når man har fått ønsket konsistens kjøre man inn mangoen.
5. Smak til med litt salt og pepper.

TITLE

© 2020 by Inkognito AS.