Kyllingleverpaté med fikenkompott

INGREDIENSER

Porsjoner

4

500 g kyllinglever
1 løk i båter
3 hvitløkfedd
30 g smør

4 ss lettrømme
1 ss konjakk
Salt og pepper

8 fiken, ferske
2 ss portvin
2 ss sukker
Litt frisk timian

Grovt, godt brød

Stek gjerne eple, aprikoser eller svisker og servér til.

SLIKT GJØR DU:

Stek kyllinglever, løk og hvitløk i stekepanne på svak varme til alt er litt brunet og gjennomstekt.
Ha blandingen i en hurtigmikser, tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.
Hell pateen i et fat eller en bolle, dekk til og avkjøl i kjøleskapet til den skal serveres.
Del fikener i biter og kok sammen med portvin og sukker. Smak til med timian.
Servér pateen på grovt brød med fikenkompott. Pynt med timian.

TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram