Innbakt Tobbendue

INGREDIENSER

Porsjoner

4

2 duer
100 g rent kyllingkjøtt
1/2 dl fløte
1 eggehvite
4 store savoykålblader
1/2 ltr andefett eller soya
100 g spinat
100 g gåselever
Noen stikkelsbær
3 ss sukker
1 dl sherryeddik
2 dl sherry
1 ltr duekraft
1/2 ss valmuefrø
Salt og pepper

SLIKT GJØR DU:

Saus: Ha sukker, sherryeddik og sherry i en kjele og kok ned til det halve. Tilsett kraft og kok ned til 2 – 3 dl ferdig saus.
Duelårconfit: Fjern skinnet fra duelårene og legg dem i en blanding av sukker og salt natten over (ca 5 g av hver). Smelt andefettet (evt varm soyaoljen) og la lårene trekke til de er møre, ca 1 – 2 timer. Ta ut lårene, vend dem i valmuefrø og stek dem gylne i en stekepanne.
Kyllingfarse: Del kyllingen i mindre biter og kjør kjøttet sammen med eggehvite og 1/2 ts salt på full styrke i en food processor. Spe inn fløten.
Duebryst: Fjern brystene fra skroget og brun dem i panne på alle sider. Skjær ut en lomme i hvert bryst og fyll den med gåselever. Bladene av savoykål forvelles i lettsaltet vann i 1 - 2 minutter. Skjær bort de grove stilkene. Kle en kaffekopp med savoykålblader og legg et tynt lag kyllingfarse på bladene. Forvell spinatbladene i 1/2 minutt og pakk de fylte duebrystene i dem. Klem pakkene nedi koppen og lag et lokk av kyllingfarse. Dekk over med savoyblader. Stek “rullene” ved 200°C i 8 – 10 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før rullene skjæres i to.
Servering: Legg innbakt due på tallerkenen. Pynt med stikkelsbær delt i to og fordel saus i striper.

TITLE

© 2020 by Inkognito AS.