Hvit aspargestimbal med timian og sjøkreps

INGREDIENSER

Porsjoner

4

200 g hvit asparges, kokt i biter
1/2 gul løk, hakket
Smør
En skvett hvitvin
1 dl revet parmesan
1 dl kesam
1 ss maisenna
2 egg
Salt og pepper
Litt hakket frisk timian
4 sjøkrepshaler
2 hvitløkfedd
2 appelsiner (revet skall fra 1/2 appelsin, kjøttet skåret i fileter)

Server med ristet brød og gjerne litt pyntesalat.

SLIK GJØR DU

Surr asparges og løk i smør i en kjele. Tilsett vinen og damp under lokk i et minutt. Ta kjelen fra varmen og tilsett parmesan, kesam, maisenna og egg. Krydre med salt, pepper og timian. Miks sammen med en stavmikser.
Smør fire ildfaste porsjonsformer, og fordel røren i formene. Stek formene i vannbad midt i ovn ved 175°C i ca. 30 minutter.
Surr sjøkrepshaler i rikelig med smør tilsatt hvitløk og appelsinskall. Krydre med salt og pepper.
Avkjøl timbalene litt før de løsnes med en kniv og snus opp ned midt på tallerkener. Server sjøkreps, smør og appelsinfileter på timbalene. Server.

TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram