Vaniljekokt yamsrot og kumquat

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

250 g yamsrot eller søtpotet, skrelt

10 stk kumquat, i skiver
Vann til koking

100 g sukker
2 dl ferskpresset limesaft eller vann
1/2 vaniljestang, snittet på langs

SLIKT GJØR DU:

Kutt yamsrot i 2 1/2 cm tykke biter og legg i kaldt vann. Sil av
vannet, og legg bitene i en kasserolle med nok vann til å dekke
dem. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i 10 min. Sil av vannet når yamsroten er mør.
Kutt kumquaten i tynne skiver. Kok i 2 minutter i vann og sil av.
Kok opp sukker, limesaft og vaniljestang i panne. Legg i kumquaten og la småkoke i 10 minutter. Varm yamsroten i laken ved servering.

Server med hjemmelaget krokan på salte cashewnøtter og appelsiniskrem.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.