Sitrongress-iskrem med mango

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

4 1/2 dl H-melk
4 stilker sitrongress, hakket
1 dl sukker
2 1/2 ss maizena

1-2 mango i biter
Litt chili, hakket

SLIKT GJØR DU:

Kok opp 3 dl av melken sammen med sitrongresset i en kjele. Sett til side. Ha resten av melken i en annen kjele sammen med sukker og maizena og pisk til sukkeret er løst opp i melken. Sil sitrongressmelken over bollen med sukkermelk.
Ha røren i en ren kjele og varm opp over middels varme. Kok i 5 min eller til en kremaktig konsistens. Rør hele tiden med en sleiv i kjelen slik at det ikke svir seg i bunnen.
Sil kremrøren over i en ren bolle og dekk med plastikk. Sett bollen i kjøleskapet og la trekke over natten.
Kjør iskremrøren i iskremmaskin. Servér med frisk mango og litt hakket chili.

Dryss gjerne ristede nøtter over isen ved servering. En dessertsaus smaker også godt til.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram