Rabarbrasuppe med ingefæriskrem og jordbær

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Rabarbrasuppe:
8 dl rabarbrasaft, konsentrert
1 vaniljestang, delt
4 rabarbra, skrelt og delt

Ingefæriskrem:
300 g rabarbra i biter
1 1/2 dl sukker
2 ss vann
150 g mascarpone
1 1/2 dl kremfløte
10 biter syltet ingefær i biter

2 dl jordbær
1 dl rabarbra i biter
12 friske mynteblader

SLIKT GJØR DU:

Suppen: Ha saft og vaniljestang i en kjele samme med rabarbrabiter. Kok på svak varme i ca 10 min. Sil suppen over i en bolle og sett kaldt.
Iskremen: Ha rabarbrabiter i en kjele sammen med sukker og vann. Kok under lokk i 5 min. Ha blandingen i en mikser og kjør til puré. Sett kaldt. Bland sammen rabarbrapuré med mascarpone, fløte og ingefær. Kjør i ismaskin eller frys inn i plastboks, rør da av og til i isen slik at den ikke blir steinhard.
Servering: Kutt jordbærene i biter og legg i dype tallerkener sammen med rabarbrabiter og mynteblader. Hell over suppen og ha en kule is på toppen. Pynt med mynte og litt rabarbraskall.

Smak gjerne til suppen med kanel eller kardemomme.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram