Plommer med sabayonne og bringebær

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

12 plommer
1 dl sukker
2 ss vann
1 dl hvitvin, søt

100 g bringebær
50 g hasselnøtter

Sabayonne:
4 eggeplommer, store
3 ss sukker
1 ss sitronsaft
3 ss appelsinsaft
1 ss kirsch, kirsebærbrennevin

SLIKT GJØR DU:

Del plommer i to og fjern steinen. Lag et snitt i skinnet på plommene. Kok sukker og vann til karamell. Legg plommene i med skinnsiden ned. Hell over hvitvin. Kok plommene til de er myke. Ta dem ut av laken og fjern skinnet. Kok laken inn til sirupkonsistens.
Legg bringebær og hasselnøtter i sirupen. Varm forsiktig opp en gang og avkjøl straks.
Visp alle ingrediensene til sabayonne sammen. Ha bollen i et vannbad og visp til det blir en tykk krem.
Anrett plommene på sabayonne. Hell over bringebær og bruk resten av sirupen som saus.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.