Ostekake med bringebærgelé

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

15 Kornmokjeks
2 ss smør
2 ss sukker

Fyll:
400 g kremost
330 g cottage cheese
180 g sukker
4 egg, sammenvispet
1 dl rømme
Frøene fra en vaniljestang

Gelé:
4 dl ferdig utblandet bringebærsaft
4 plater gelatin

SLIKT GJØR DU:

Bunn: Kjør kjeksen til smuler i en food-processor. Varm sukker, smør og kjeks i en kjele. Press den ferdige massen ned i en middels stor ringform.
Fyll: Bland kremost og cottage cheese. Ha i sukker, rømme og vaniljefrø. Hell kremen over kjeksblandingen i formen og stek i ovn ved 140°C til massen stivner. Ta ut og avkjøl i kjøleskap.
Gelé: Løs opp gelatinplatene i vann. Varm opp bringebærsaften og smelt gelatin inn i den. Avkjøl til saften holder litt over romtemperatur. Hell over resten av kaken i formen. Oppbevar formen i kjøleskap til geleen er stiv.
Servering: Ta kaken forsiktig ut av formen og skjær pene serveringsstykker med en skarp kniv. Pynt med friske bær.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.