Nypesuppe med vaniljebavaroise og mandelmakroner

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Nypesuppe:
1 kg nyper delt i to
1 ltr vann
1-2 dl sukker
Maizenamel

Vaniljebavaroise:
4 gelatinplater
2 1/2 dl H-melk
65 g sukker
1 vaniljestang, delt
70 g eggeplommer
250 g fløte

Mandelmakroner:
1 eggehvite
1 dl mandel, finmalt
1 dl sukker

Mynte til pynt

SLIKT GJØR DU:

Nypesuppe: Skrap ut frøene fra nypene. Legg nypeskall i en kjele sammen med vann. Kok til skallene er møre og mos dem gjennom en sikt. Smak til med sukker og jevne med maizenamel. Avkjøl.
Vaniljebavaroise: Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp melk, sukker og vaniljestang. Ha i eggeplommer og varm forsiktig til det begynner å tykne. Klem ut vannet fra gelatinen og ha den i kjelen med det andre. Sett massen til avkjøling i romtemperatur. Pisk opp fløten og vend den inn i den kalde røren. Fyll vaniljebavaroisen i små former og sett i fryseren i ca 2 timer.
Mandelmakroner: Varm ovnen til 175 ºC. Pisk eggehviten til hardt skum og vend i malt mandel og sukker. Lag små makroner på bakepapir og stek midt i ovn i ca 15 min.
Anrett vaniljebavaroise i fire dype tallerkener med nypesuppe rundt om. Servér makroner til og pynt med mynte.

Kan serveres både varm og kald.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.