Lun bjørnebærclafoutis med iskrem

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

2 egg
80 g mel
1 vaniljestang, delt i to
1 1/2 dl melk
80 g smør, smeltet og avkjølt

20 g smør til formen
350 g bjørnebær

60 g sukker
4 kuler iskrem
Mynte eller sitronmelisse

SLIKT GJØR DU:

Pisk sammen egg og mel. Ha i vaniljestang og melk. Spe i smeltet smør.
Smør en paiform ca 20 cm i diameter eller porsjonsformer. Legg bjørnebærene i formen og slå røren over.
Stek i ovn på 200 °C i 10 min, skru ned varmen til 180 °C og stek videre i ca 20 min til. Den skal bli gyllen oppå og helt fast.
Dryss med sukker eller melis før servering og servér med iskrem. Pynt med mynte eller sitronmelisse.

Prøv å lage clafoutis med andre frukter og bær. Smaksett gjerne med kardemomme eller liknende.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.