Konjakkpærer i krydderlake med appelsin-iskrem

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

10

500 g sukker
1 ltr vann
20 små pærer, skrelte
2 ss hele krydder, f.eks. kanel, kardemomme, stjerneanis, vanilje, appelsinskall
3 dl konjakk

1 appelsin
4 dl vaniljeis

2 dl appelsinfileter
Mynteblader til pynt

Karamellisér sukkeret i en kjele, ha i vannet og kok til alt sukkeret er smeltet. Ha i pærer og krydder og kok til pærene er møre. Ha i konjakken. Ha pærer og lake over i rene glass og oppbevar i kjøleskap.
Rasp skallet fra appelsin og press ut saften. Ha appelsinskall og saft i en kjøkkenmaskin sammen med vaniljeis og kjør til alt er godt blandet. Sett i fryseren i ca 40 min før servering.
Anrett pærer sammen med appelsin-iskrem, hell over laken og pynt med appelsinfileter og mynte.

Kok gjerne inn eple eller plommer sammen med pærer.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram