Hvit sjokolademousse med ananas

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

200 g sjokolade, hvit
1 gelatinplate
1/2 dl melk
1/2 dl Crème Fraîche
40 g eggeplomme (ca 2)
90 g eggehvite (ca 3)
20 g sukker

2 ss sukker
2 ss vann
1 vaniljestang
200 g ananas, i små biter
2 ss rom, brun
2 ss mynte, finhakket

2 grapefrukt, rød
2 ss sukker

SLIKT GJØR DU:

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca 5 min. Varm melk og crème fraîche til kokepunktet. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken. Slå den varme væsken over sjokoladen og pisk det godt sammen med en håndvisp. Rør inn eggeplommene. Sett massen til avkjøling så den blir lunken.
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokoladeblandingen. Vend så inn resten. Fyll moussen i en bolle eller i et glass og sett den i kjøleskapet til den stivner. Det tar ca 2 timer.
Smelt sukker og vann til karamell. Tilsett vaniljestang, ananas og rom. Kok på svak varme i 3-4 min. Avkjøl noe og bland inn finhakket mynte.
Press saften av grapefrukt. Kok saft og sukker til halvparten. Avkjøl.
Anrett sjokolademousse på tallerken. Topp med ananas og hell over grapefruktsaft.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.