Gulrotkake og gulrøtter glasert i vanilje

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

2 egg
1 1/2 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts nellik
1 ts vaniljesukker
1/2 dl olje
2 1/2 dl gulrøtter, revne

1 dl melis
1 ss yoghurt
1 ts vann

8 vårgulrøtter
Saft av 3 appelsiner og 2 sitroner
1/2 vaniljestang
1 ss sukker
En liten neve valnøtter

SLIKT GJØR DU:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i alt det tørre, så vekselvis gulrot og olje. Smør røren i et tykt lag utover et smurt bakepapir. Stek på 180 °C i 10 min.
Rør sammen melis, yoghurt og vann til en tykk sirup.
Skrell gulrøtter. Kok opp sitrussaft, vaniljestang og sukker. Kok gulrøttene helt møre i saften. Tilsett valnøttene mot slutten.
Del gulrotkaken i fire rektangler. Smør et lag med glasur på. Anrett med varme gulrøtter og valnøtter.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.