Friterte pærer

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

100 g aprikos, tørket
2 dl søt hvitvin
1 vaniljestang
1 ss honning

4 pærer
6 dl søt hvitvin
1 kanelstang
1 dl sukker, brunt
4 dl vann

2 dl sjokoladekrem
1 dl mel
2 egg
200 g pinjekjerner
1 ltr klaret smør eller nøytral olje

SLIKT GJØR DU:

Kutt aprikos i små biter. Ha dem i en kjele med hvitvin, vaniljestang delt i to og honning. Småkok i 20-25 min. Spe eventuellt med vann hvis det koker tørt. Bruk resten av væsken som saus.
Skrell pærer og ta ut kjernen, men la toppen sitte på. Kok opp hvitvin, kanel, sukker og vann. Trekk pærene i laken til de er helt møre. Avkjøl.
Fyll pærene med sjokoladekrem. Vend dem i mel, egg og så pinjekjerner. Fritér dem 1-2 min i klaret smør. La dem renne av seg noe på kjøkkenpapir før de serveres.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.