Fastelavnsboller med moltekrem

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Boller:
75 g smør
2 1/2 dl melk
25 g gjær
1 1/2 krm salt
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme, malt
3/4 ltr hvetemel
1 egg til pensling

Fyll:
300 g mandelmasse
1 dl melk
3 dl kremfløte
2 dl molter
Melis

SLIKT GJØR DU:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm til 37 °C. Smuldre gjær i en bolle og rør den ut i litt av den varme melken. Tilsett resten av melken sammen med salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet. Arbeid sammen til en glatt deig som lett slipper fra kantene på bollen. La deigen heve under håndkle i 40 min.
Ta opp deigen på bakebord og form den til boller. Legg bollene på stekeplate med bakepapir og la dem heve i 30 min til (til dobbel størrelse). Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovn på 225 °C i ca 10 min.
La bollene kjølne på rist under håndkle.
Skjær av et lokk på hver bolle. Ta ut en del av innmaten i bollene og legg det i en skål. Smuldre i mandelmassen og ha i melken. Bland sammen til en ganske løs røre. Fordel røren i bollene. Pisk fløten og vend i molter (smaksett gjerne kremen med moltelikør).
Ha en klatt krem på hver bolle, legg på lokket og dryss over melis. Servér.

Servér gjerne med moltesyltetøy, moltesaus og friske molter.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram