Creme brulée med sjokoladekrem

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

5 dl fløte
2 dl melk
1 vaniljestang, delt i to på langs
3 ss sukker
8 eggeplommer

100 g sjokolade, mørk
1 egg
1 dl fløte, lettpisket
1 ss melis

2 appelsiner
1 lime
6 mynteblader

1 dl sukker

SLIKT GJØR DU:

Varm opp fløte, melk, vanilje og sukker. Visp sammen eggeplommer. Hell den varme fløtemelken over eggeplommene under visping. Hell over i fire former (de bør være flate og ikke høyere en 3 cm for best resultat). Stekes på 95 °C til kremen tykner, ca 30-40 min. Kremen skal være noe løs i midten. Avkjøl.
Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn egg. Vend inn krem og melis. Avkjøl i en form.
Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv. Skjær ut fileter frie for hinner og bittert, hvitt skall. Bland med revet skall av 1 lime og friske mynteblader.
Dryss et tynt lag med sukker over Creme bruleene. Svi av med skibrenner, eller sett dem øverst i ovnen på full varme med grill til sukkeret smelter.
Legg på appelsinsalat og sjokoladekrem.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.