Crème catalana med appelsinsalat

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

100 g mørk sjokolade

3 dl fløte
1 dl melk
2 ss sukker
1/2 vaniljestang
4 eggeplommer

3 appelsiner
5 basilikumblader

3 ss sukker, brunt

SLIKT GJØR DU:

Smelt sjokolade i et vannbad. Fordel sjokoladen i bunnen av fire ildfaste porsjonsformer.
Varm opp fløte, melk, sukker og vaniljestang. Visp sammen eggeplommene. Spe med den varme fløtemelken. Riv skallet av en appelsin på et rivjern og ha i fløtemelken. Ha fløtemelken over i formene.
Stek formene på 96 °C i ca 30 min, eller til de er stive. Dryss over et tynt lag med brunt sukker og svi av med en skibrenner.
Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv. Skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall. Bland med finhakket basilikum og servér på toppen av kremen.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.