Brioche med jordbær- og appelsinsalat

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

25 g gjær
100 g smør, usaltet og smeltet
3 dl melk
2 egg
Ca 500 g hvetemel, siktet
1/2 dl sukker
1 ts salt
1 egg til pensling

Eventuelt konjakk eller rom

200 g jordbær
2 appelsiner
10 blader basilikum

Smuldre gjær i en bolle. Smelt smør, ha i melk og varm det til det er lunkent. Hell væsken over gjæren og rør den ut. Tilsett sammenvispet egg. Ha i mel, sukker og salt. Elt sammen til en lett og smidig deig. Hold eventuelt av noe av melet. Sett til heving under plast på et lunt sted i ca 30 min. Kjevle ut deigen til ca 1 cm. Legg over på brett med bakepapir. Pensle med egg. La heve i 30 min. Stek ca 20 min på 180 °C. Avkjøl.
Stikk ut 12 ringer med to forskjellige utstikkerjern. Dypp eventuelt ringene i konjakk eller rom.
Del jordbær i biter. Skjær vekk skallet på appelsinene og skjær ut fileter frie for hinner og bittert hvitt skall. Bland med finhakket basilikum. Anrett alt på tallerken.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram