Brioche gratinert med gorgonzola

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

100 g gorgonzola
4 skiver brioche

6 fiken
1 dl akasi honning

2 ss rødvinseddik
2 ss brunt sukker
1 dl portvin
50 g gule rosiner
50 g hasselnøtter, grovhakkede

1 appelsin

SLIKT GJØR DU:

Del ost i fire skiver og legg den på briochen. Legg dem i en ildfast form.
Del fiken i to og legg dem med snittflaten opp i en ildfast form.
Kok opp eddik, sukker og portvin. Tilsett rosiner og hasselnøtter. La det koke inn til væsken har blitt sirup. Avkjøl.
Sett fiken og ost i ovn på 200 °C i 5 min. Servér en skive med brioche og tre fiken til hver. Fordel over nøttekompotten og riv over appelsinskall med et zestjern.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.