Bringebærmousse med søt og salt lakris

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

Mousse:
5 dl bringebær, most
3 ss vann
4 ss sukker
4 plater gelatin
3 dl kremfløte
2 ss sukker

Søt lakrissabayonne:
4 ss søt lakrisstang
4 ss vann
3 eggeplommer
25 g sukker
1 dl hvitvin, halvtørr
Sitronsaft

4 ss salt hard lakris, hakket

Sitronskall og sitronmelisse til pynt

SLIKT GJØR DU:

Mousse: Rør bringebær, vann og sukker godt sammen. Gni blandingen gjennom en sikt. Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Klem fra det meste av vannet. Legg gelatinplatene i en kopp og smelt dem i vannbad. Visp kremfløten stiv med 2 ss sukker. Rør gelatinoppløsningen i bærmoussen, og bland i kremen. Fordel massen i porsjonsglass, eller fyll den i en form som er skylt med kaldt vann. La moussen stå i kjøleskapet i to-tre timer.
Søt lakrissabayonne: Smelt lakris og vann i en bolle til sirup. Ha eggeplommer, sukker og vin i en kjele og pisk til tykt skum over svak varme. Smak til med lakris og sitronsaft.
Anrett moussen med lakrissabayonne og hakket saltlakris. Pynt med sitronskall og sitronmelisse.

En litt syrlig salat vil smake godt til, gjerne med blodappelsin og granateplekjerner.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.