Basilikumiskrem med friske sommerbær

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

SLIK GJØR DU

Porsjoner

4

2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl melk
5 eggeplommer
80 g sukker
100 g basilikumblader

Appelsin-karamellsaus:
4 ss sukker
2 dl appelsinjuice
1/2 vaniljestang, delt i to
1 appelsin, raspet skall

4 dl friske sommerbær
Basilikum til pynt

Iskrem: Kok opp fløte og melk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Hell den varme væsken over plommene. Pisk godt. Ha røren tilbake i kjelen og kok opp såvidt. Kjøl ned i isvann. Miks kremen med basilikum og sil. Kjør i ismaskin.
Appelsin-karamellsaus: Smelt sukkeret til karamell i en kjele med tykk bunn. Ha over appelsinjuice, vaniljestang og appelsinskall. Kok sammen til sirup. La kjølne.
Servér iskrem med friske bær og appelsinsaus. Pynt med basilikumblader.

Karamellisér gjerne noen nøtter. Hakk dem opp og dryss over ved servering.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.

  • Facebook
  • Instagram