Bakte epler

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

4

2 dl sukker
1 dl vann
1 dl søt hvitvin eller vann
1 kanelstang
4 epler
2 ss smør
8 basilikumblader

4 havrekjeks
2 ss sjokolade, finhakket

2 epler
6 basilikumblader
1 lime
1 ts kanel, malt

SLIKT GJØR DU:

Kok sukker og vann til lys karamell. Tilsett hvitvin og kanelstang. Kok opp. Ta ut kjernen i eplene, men la toppen være på. Fyll kjernehusene med smør. Ha eplene over i noe ildfast. Hell over karamellen. Legg på basilikumblader. Dekk med aluminiumsfolie. Bak i ovn på 160 °C i 45 min, eller til de er helt myke. Ta formen ut av ovnen. Skru opp temperaturen til 200 °C.
Knus kjeks og sjokolade og strø over eplene. Bak eplene 10 min i ovn.
Skrell epler og kutt dem i tynne strimler. Bland med finhakket basilikum, saft av 1 lime og malt kanel. Servér eplene varme. Bruk laken som saus.

Servér med vanilje- eller krokanis til.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.