Appelsin- og mandelkake med gulrotiskrem

ART OF THE TITLE

INGREDIENSER

Porsjoner

8

300 g gulrøtter, skrelte
5 dl melk
8 eggeplommer
200 g sukker
5 dl kremfløte
3 gelatinblad, bløtlagte

Smør til smøring
3 egg
2 1/2 dl sukker
1 ts bakepulver
3 1/2 dl mandel, malt
0,5 dl mel

Mynte og melis til pynt

SLIKT GJØR DU:

Gulrotiskrem:
Kutt gulrøtter i biter og kok de møre i melken. Miks og sil. Mål opp blandingen til 5 dl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Varm opp gulrotpuré og fløte i en kjele og hell over eggedosis under visping. Hell tilbake i kjelen og varm opp til 85 °C under omrøring. Rør i gelatin og sil. Kjør isen i ismaskin.
Kaken:
Stikk hull i appelsinen og småkok i vann i en time til skallet er mykt. Smør en rund form med smør. Del appelsinen i to og fjern steiner. Legg appelsinhalvdeler i kjøkkenmaskin og kjør til puré. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha i bakepulver, mandel og mel. Ha til slutt i appelsinpuré. Hell røren i formen og stek i ovn på 175 °C i ca 1 time.
Servér kaken med isen. Dryss over melis og pynt med mynte.

Servér gjerne med appelsinsaus og små krydderkokte vårgulrøtter.

ELEGANT TITLE

© 2020 by Inkognito AS.